With an unassuming single-fronted terrace house as the facade, Lewisham Road Residence is an unexpected restoration and extension for a couple with a keen interest in modern architecture. Discretely tucked behind the original structure, the sharp, clean-lines of the addition create a clear contrast between old and new. This articulation is carried into the interiors retaining a hint of the original details at the front and creating a new vernacular at the back with an open layout and fine detailing.

Located on a constrained inner city site, the small back yard was replaced with a large central courtyard that brings the outdoors right into the key internal spaces.

Accommodating a professional couple working from home, the program is divided into three zones for working, living and sleeping.  Benefiting from access to the street and formality of the character in the original home, the office is located in the front structure. The lower level of the extension is the open kitchen/living space while the upper level is a secluded master ensuite.